Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe


Vizyon: Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak; Farklı gelişen çocukların eğitim çalışmalarında özel eğitimin evrensel ilkeleri hedef alınarak program geliştirmek, çağın gerektirdiği fiziksel ve teknik donanımlarla programları uygulamaktır.

Misyon: İlköğretim çağını bitirmiş, orta ve ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylere, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, istihdama yönelik iş eğitimi vermek, eğitimlerini; Sosyal, sportif ve akademik çalışmalar ile destekleyerek, bağımsız yaşama becerisi kazandırmak ve aileleri ile birlikte topluma katılımlarını sağlamaktır.

Başarılar: 0

Saatler: BAŞLAMA SAATİ 09:00 BİTİŞ SAATİ 14:30
Isınma: KALORİFER(DOĞALGAZ)
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkı sunmak, öğrencilerin sosyalleşmelerine ve yaşıtları ile iletişime geçebilmelerine katkıda bulunmak, aynı zamanda yaşıtlarında ( Engelli bireylerle ilgili ) farkındalık oluşturmak amacıyla “ Arkadaşım Olur Musun? “ projesi hazırlanmıştır. Proje 2015 Yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES ( Engelli Destek Programı ) kapsamına alınmış ve finansal destek sağlanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygulanan Arkadaşım Olur Musun? Projesi kapsamında İlimizde bulunan lise seviyesinde 10 adet okulla birlikte faaliyetler gerçekleştirilerek bir taraftan okulda bulunan öğrencilerin sosyalleşmelerine katkı sağlanmış, diğer taraftan da akran okul öğrencileri, okul personeli ve aileler üzerinde farkındalık oluşturulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulunun öncelikli hedeflerinden bir tanesi de kurumda görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda öğretmelerin Mahalli ve Bakanlık tarafından açılan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ve kurslara katılımı sürekli teşvik edilmektedir. Ayrıca kurumumuz öğretmenleri; 2016 Yılında ” Atölyede Sihirli Eller “ isimli A.B. projesi kapsamında Almanya, İspanya ve Avusturya’da iş başı eğitimlere katılarak, özel eğitim alanında Avrupa’da uygulanan yenilikçi yaklaşımları yerinde görme ve kendi okulumuzda uygulama fırsatı bulmuştur. 2017 Yılında ise yine AB Projeleri kapsamında “Çalışmak İçin Engel Yok” projesi hazırlanmış ve 6 öğretmen arkadaşımız Portekiz’de alanıyla ilgili eğitimler almış, inceleme ve tanıma faaliyeti yürütmüştür.

Telefon - 03742700884

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://saricalarozelegitim.meb.k12.tr

Adres - Sarıcalar Mahallesi Sarıcalar Caddesi No47 Bolu/Merkez. Koordinat 40.755417, 31.601159

Öğretmen :31
Öğrenci :37
Derslik :9
Atölye-İşlik :3
Kütüphane Kitap Sayısı :10
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - BOLU MERKEZ SARICALAR MAHALLESİ

Adres - Sarıcalar Mahallesi Sarıcalar Caddesi No47 Bolu/Merkez. Koordinat 40.755417, 31.601159

Ulaşım TAŞIMALI

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 2 KM